Merkez Bankası faiz kararı öncesi piyasanın tahmini belli oldu!

TCMB faiz kararını açıklanmadan önce piyasalardan tahminler geldi. Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, çıkacak faiz kararını tahmin ederek piyasaların nabzını tuttu.
Merkez Bankası faiz kararı öncesi piyasanın tahmini belli oldu!

Merkez Bankası faiz kararı öncesi piyasanın tahmini belli oldu! - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararını açıklaması bekleniyor. Piyasaları şekillendirecek olan faiz kararı öncesison olarak TCMB,  politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutmuştu. Mayıs ayı içerisinde açıklanacak olan faiz kararı ile ilgili meraklar artarken bir yandan da ''Faiz indirimi ya da artırımı olur mu?'' sorusuna da yanıt aranıyor. Uzmanlar, TCMB'nin faiz kararı ile ilgili tahminlerde bulunurken son bir açıklama da  Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş'tan geldi.

TCMB FAİZ KARARI TAHMİNİ GELDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak. Açıklanacak faiz kararı merakla beklenirken son oalrak banka politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutmuştu. Mayıs ayı için alınacak kararla ilgili çeşitli tahminler yürütülürken  Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yavaş, konuyla ilgili olarak "TCMB'nin politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutmasını bekliyoruz. Metinde de herhangi bir değişiklik olmayacağını ve ilerleyen zaman dilimlerinde ise uygulanacak para politikası çerçevesinde kararların alınabileceği görüşündeyiz.'' dedi. 

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yavaş, mayıs ayında TCMB tarafından alınacak PPK faiz kararının sabit tutulacağını öngördü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz anketine katılan ekonomistler TCMB'nin bu ay politika faizini yüzde 8.5 seviyesinde sabit bırakacağını tahmin etti. TCMB tarafından 25 Mayıs Perşembe günü saat 14.00'da faiz kararının TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler